direktni-booking

Prednosti direktnog bookinga na web stranici

Ako ste privatni iznajmljivač koji je već prepoznao prednosti direktne rezervacije smještaja na svojoj web stranici, čestitamo vam na tome. Za sve one koji se još uvijek razmišljaju o takvom načinu komunikacije s gostom i izradi web stranice, slobodno nastavite čitati. Pripremili smo vam nekoliko smjernica koje će vam pomoći da se odlučite na taj sljedeći važan korak.

Pandemija koronavirusa u znatnoj je mjeri utjecala na kretanje ljudi, a najviše na one koji u ljetnim mjesecima žele provesti zasluženi godišnji odmor na moru. Prošla sezona bila je poprilično nesigurna, a izgleda kako i ova neće biti puno drugačija pa se moramo pripremiti da će gosti otkazivati rezervacije u posljednjem trenutku. Međutim, kako mi sami možemo utjecati na to da se gost osjeća sigurniji i odlučniji na svoj dolazak? Vrlo jednostavno, moramo se naučiti komunicirati s gostom.

Gosti žele direktnu komunikaciju s domaćinom

U slučaju izvanrednih okolnosti poput pandemije koronavirusom, gosti žele imati potpunu kontrolu nad cijelim procesom rezervacije smještaja. To uključuje i direktnu komunikaciju s domaćinom koji će uvijek biti spreman u najkraćem roku odgovoriti na njihova pitanja u vezi putovanja.

Sve više turista okreće se najmu apartmana i kuća za odmor jer im takva vrsta smještaja pruža više privatnosti i izolacije od, primjerice, hotelskog smještaja. Međutim, danas više nije dovoljno samo oglasiti smještaj ili se prepustiti nekoj od turističkih agencija da preuzmu kontrolu.

Ono što danas puni smještajne kapacitete je spremnost da konstantno komunicirate s gostom na svim kanalima koji uključuju vlastitu web stranicu, službeni e-mail i društvene mreže poput Facebooka i Instragrama. Ako redovito objavljujete novosti i fotografije, gost će se osjećati sigurnije kao da dolazi u poznatu sredinu. Uz to ćete unaprijed ostaviti dojam ljubaznog i otvorenog domaćina.

Izrada web stranice nije veliki trošak, a ima velike prednosti

Ovo je najbolji trenutak da prestanete ovisiti o putničkim agencijama i preuzmete stvari u svoje ruke. U današnje vrijeme izrada web stranice nije skupa, a dugoročno je isplativije i jeftinije rješenje jer vas oslobađa od plaćanja sve skupljih naknada posredniku. Najčešće i PDV-a ukoliko je riječ o stranim platformama poput Airbnba i Booking.coma.

direktna rezervacija smjestaja

S vlastitom web stranicom svome potencijalnom gostu pružate mogućnost da vas direktno kontaktira i rezervira smještaj bez plaćanja ikakvih naknada. Vi sami određujete svoje cijene smještaja i sami upravljate kalendarom. Osim toga, gost je u prilici u bilo kojem trenutku kontaktirati vas i komunicirati s vama putem e-maila o svim pitanjima i nedoumicama, a na društvenim mrežama može pratiti novosti i fotografije koje obavljujete.

Ako se oglašavam na Airbnbu i Facebooku, je li mi potrebna web stranica?

Vrlo kratko i jasno – da.

Sve više gostiju traži smještaj putem Airbnba te nakon što nađu nešto što im se sviđa, otvaraju Google. Provjeravaju ima li domaćin svoju web stranicu na kojoj mogu direktno rezervirati bez plaćanja sve skupljih naknada i tako uštediti na ljetovanju. Naravno, takvi smještaji koji imaju svoju vlastitu web stranicu već su u velikoj prednosti pred onim iznajmljivačima koji to još uvijek nemaju. Zbog čega? Jer nisu vidljivi na Google tražilici.

Mogućnost direktne rezervacije na vlastitoj web stranici predstavlja dugoročnu strategiju koju moramo započeti već danas. Ne smijemo samo ovisiti o velikim igračima koji od domaćina i gosta uzimaju pozamašan dio kolača.

Nužno je uspostaviti vlastite kanale gdje ostvarujete direktan kontakt sa svim svojim potencijalnim gostima. Kada učvrstite vlastite kanale promocije, kompletna zarada ostaje vama i više ne ovisite o izmjenama pravila velikih platformi i agencija za iznajmljivanje.

U prijelaznom razdoblju najbolje je kombinirati nekoliko tipova – popularne platforme za oglašavanje, društvene mreže uz postojanje vlastite web stranice. Ona bi u budućnosti trebala postati jedino mjesto gdje vaši gosti mogu rezervirati smještaj.

Zainteresirani ste za izradu vlastite web stranice? Javite nam se na [email protected]

Nudimo kompletnu uslugu za privatne iznajmljivače:

• izrada web stranice i mogućnost online direktne rezervacije smještaja bez plaćanja naknada posrednicima,
• upravljanje web stranicom i profilima na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama,
• vođenje profesionalne komunikacije s gostima na popularnim platformama za iznajmljivanje (Airbnb i Booking.com)

Pogledajte našu ponudu.

 

Impresija agencija za digitalni marketing logo 250
Ovaj tekst ti je bio koristan? Podijeli ga:
Top
Pozdrav!
Tražite
agenciju za digitalni marketing?
Na pravom ste mjestu! Naš pouzdan i kvalitetan tim pomoći će vam unaprijediti vaše poslovanje.

BROJ TELEFONA
+385 (0)98 928 9258

DRUŠTVENE MREŽE